Genbyg Skive

Oprettet Kategorier Lokalt nytKommenter artiklen

Studerende fra Erhvervsakademi DANIA skal dokumentere nedrivning af hus.
Når huset, der ligger Tønderingvej 29 i Roslev, skal rives ned, så sker det under opsyn af Produktionsteknolog Studerende fra Dania i Skive.
Nedrivningen af huset sker som led i Projekt Genbyg Skive, og de studerende skal følge nedrivningen for at indsamle data til de forretningsmodeller, de udvikler til i forbindelse med Genbyg Skive.
”Det er godt for de studerende at bidrage til projekter, hvor der er bud efter deres viden og kompetencer” udtaler Susanne Hørup, Uddannelseskoordinator ved Dania.
Hun fortsætter: ”at det ikke er et skoleprojekt, men et projekt i den virkelige verden er med til at skærpe og motivere indsatsen. Der er ganske enkelt mere på spil end blot en karakter i eksamensbeviset. De studerende får samtidig øvet sig i at samarbejde, kommunikere og formidle deres projekter til partnere og interessenter. De kompetencer er nok lige så værdifulde som de rent faglige. Endelig er det væsentligt, at de får indsigt og forståelse for de muligheder for job og entreprenørskab, der er ved at betragte affald som ressourcer”
Det er også nyt, at Dania er med som partner i et projekt af denne art. Susanne Hørup udtaler om partnerskabet at ”for Erhvervsakademi Dania og produktionsteknologuddannelsen er det at være partner i Genbyg Skive et eksperiment, hvor vi får et live-lab til at afprøve de teorier og metoder, der kendetegner uddannelsen. Det giver os nye muligheder for at udvikle på indhold og metoder. Det betyder mere arbejde for underviserne men giver samtidig ny indsigt og er i virkeligheden måske begyndelsen til et nyt uddannelsesparadigme, hvor vi studerer, forsker, eksperimenterer og afprøver ny viden og teknologi sammen med virksomheder, offentlige institutioner og andre uddannelsesinstitutioner. Studier er ikke noget der foregår i et parallelsamfund, men i samfundet.”
Det sidste hus de studerende fra Dania fulgte nedrivningen af, blev fjernet på traditionel vis, men denne gang er det en nænsom nedrivning, der skal foregå. Det betyder, at huset ikke bare bliver væltet, og alle byggematerialer bliver blandet sammen i én container. Huset skal pilles fra hinanden, og de forskellige typer af byggematerialer skal sorteres. Murstenene skal sendes til Svendborg, hvor de skal renses, så de kan genbruges til nye huse, mens træ f.eks. kan sendes til Novopan, der omdanner dem til spån- og krydsfinerplader.
Partnerne i Genbyg Skive er: Regions Midtjylland, Skive Kommune, Troldtekt, SET, Gamle Mursten, Dania og Tom Probansky, og Energibyen Skive er projektejer.
Læs mere om de miljømæssige fordele ved genbrug af byggematerialer på Energibyen Skives hjemmeside: www.energibyenskive.dk

Lokale tilbud

Nyeste annoncer

lampe

lampe

2 stk lampe

20,-

18 maj kl. 18:50

Lokalt nyt

Skive Museum bliver til Skive Kunstmuseum
Skive Museum bliver til Skive Kunstmuseum
Staten giver flot karakter til MUSEUM SALLING
Staten giver flot karakter til MUSEUM SALLING
Karolines Hus åbner påskeudstilling
Karolines Hus åbner påskeudstilling
Årets første billedskole på Skive Museum
Årets første billedskole på Skive Museum
Sæsonåbning 2024 på Museum Salling
Sæsonåbning 2024 på Museum Salling
230 til livlig generalforsamling i Fjordland
230 til livlig generalforsamling i Fjordland
”Det er så vildt, at det faktisk blev en film”
”Det er så vildt, at det faktisk blev en film”
Musiker viser filmdebut i KCS
Musiker viser filmdebut i KCS