Torvemarked med fokus på Øl & Vin

Oprettet Kategorier Lokalt nytKommenter artiklen

På lørdag inviterer Skiveegnens Erhvervs- og

Turistcenter (SET) og Skive City atter engang til torvemarked på Posthustorvet i Skive fra kl. 10-13.30.
Ud over torvestandene er der denne gang fokus på Øl & Vin, idet egnens mange bryggerier og vinhandlere står klar med smagsprøver og gode tilbud.

Eventmanager/handelchef Charlotte Kastbjerg fortæller: -Vi lod os inspirere af at torvemarkedet falder sammen med Øllets Dag, en årligt tilbagevendende begivenhed, som afholdes den første lørdag i september. Det var derfor nærliggende at kombinere det med Torvemarkedet, der jo i høj grad hylder de lokale fødevarer – herunder naturligvis også lokale drikkevarer.

Ud over de lokale bryggerier, Hancock, Fur Bryghus og Staarup Håndbryg, vil også Skiveegnens vinhandlere og Snapsekongen Gudik Gudiksen være at finde på torvet sammen med Mobilbryg, der vil slå på tromme for sine udbud af brygkurser og –demo samt ølsmagning. På vinsiden kan kunderne møde Strøgets Vinhandel, Søgaards Vinhus og Pedersborg Vin, der fortæller om forskellige vine – og byder på en mundsmag.

-Søgaards Vinhandel præsenterer et lille udvalg af forretningens vin- og specialprodukter og tilbyder en smagsprøve på bl.a. en sydafrikansk rødvin samt en helt ny rosé portvin, oplyser Charlotte Kastbjerg, der tilføjer, at der selvfølgelig også er meget andet end øl, vin og snaps på lørdagens torvemarked.

De ti torvestande byder på et righoldigt udvalg af friske lokale råvarer, kunsthåndværk m.m.
Melbjergaard Grønt, Lyby Frugt og Aktivitetshuset Skovlys stande bugner af årstidens frugt og grønt. Markedets tilløbsstykke, Thise Mejeri, tilbyder ost og mejeriprodukter og skal honningbeholdningen suppleres, klares det i Salling Fjends Biavlerforenings stand.

-Hvad er et torvemarked uden kød og fisk, spørger Charlotte Kastbjerg, der selv giver svaret: -Ufuldstændigt! Hun tilføjer: -Højslev Slagteren kommer med bl.a. spegepølser og Mobilfisk har sørget for friske forsyninger af både fisk og skaldyr .

På nonfood-siden kan kunderne møde SOS Børnebyerne, der ud over information og salg også står for markedets kræmmerdel samt for salg af øl og vand i torveteltet – Sundhed og Velvære, der sælger hudplejeprodukter og kosttilskud samt Værkstedsbutikken, der kommer med hjemmelavede smykker og filtting.

-Der er rigtig meget at se på, dufte til og smage på, understreger Charlotte Kastbjerg, der minder om, at kunderne kan nyde frokosten i torveteltet samtidig med, at de ser på det pulserende liv blandt standene på Posthustorvet.

Eventmanageren konstaterer, at både stadeholdere og kunder utrolig trofaste overfor Skives torvemarkeder, som har bidt sig godt fast i bevidstheden på Skiveegnen.

-Kunderne benytter sig af lejligheden til at købe friske forsyninger af de lokale råvarer og stadeholderne bruger torvemarkederne som udstillingsvindue for at fortælle lokalbefolkningen, hvad egnen kan byde på, pointerer Charlotte Kastbjerg.

Lokale tilbud

Nyeste annoncer

Lokalt nyt

Mad på Borgen: En unik madoplevelse
Mad på Borgen: En unik madoplevelse
Gentager successen: Limfjordens Hus står bag årets Madmødet-menuen
Gentager successen: Limfjordens Hus står bag årets Madmødet...
Madmødet Touren 2022: Lokal fødevarebustur
Madmødet Touren 2022: Lokal fødevarebustur
Picnic i Skives smukkeste omgivelser: Tag ud i naturen og spis frokost
Picnic i Skives smukkeste omgivelser: Tag ud i naturen og spis...
Street Food: Lokale aktører serverer smagfulde retter
Street Food: Lokale aktører serverer smagfulde retter
Grøn fart på i RENT LIV-teltet
Grøn fart på i RENT LIV-teltet
 Mette Frederiksen kommer til Skivemødet 2022
 Mette Frederiksen kommer til Skivemødet 2022
Bustur fra Skivemødet.
Bustur fra Skivemødet.